U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Doživite evropsku kulturu uz specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Savjeta Evrope

Želite li degustirati vino iz Rumunije ili različita maslinova ulja iz Istre? Hodati stopama francuskog cara Napoleona u Dubrovniku? Saznati nešto više o impresionizmu ili Art Nouveau prije nego se opustite u banjama u Karlovim Varima? Ali plašite se da vam ponestane budžeta?

Onda je specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Savjeta Evrope napravljeno za vas. I ovo specijalno izdanje je besplatno - i važi godinu dana! Kartica vam nudi stotine popusta za aktivnosti na Kulturnim Rutama Savjeta Evrope u sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. One zajedno čine Dunavski region. Ovaj region je oblikovan Dunavom i odlikuje se mogućnostima za otkrivanje kulture. Kultura znači svi njeni aspekti: možete posjetiti lokalitete, probati domaću hranu ili slušati tradicionalnu muziku. Ali takođe možete šetati ili voziti bicikl po pejzažima Kulturnih ruta.

18 Kulturnih Ruta prolazi kroz ovih sedam zemalja. Kako se kulturno nasleđe ne zaustavlja na granicama, Kulturne Rute su prekogranične mreže koje se bave svaka određenom temom. Uzmimo za primjer Roman Emperors and Danube Wine Route. Ova ruta povezuje arheološka nalazišta i regione bivše Dunavske granice Rimskog carstva, gdje je vino dovezeno u rimsko doba i gdje se tradicija proizvodnje vina nastavlja i do danas. Sertifikovane od strane Savjeta Evrope, koja je najstarija panevropska međunarodna organizacija posvećena zaštiti i promociji ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, Kulturne Rute pokazuju evropsko kulturno nasleđe u svoj svojoj raznolikosti.

Započnite otkrivanje mjesta na Roman Emperors and Danube Wine Route i ostalih 17 Kulturnih Ruta klikom na tabelu ispod. Ako želite da saznate više o svakom mestu, pogledajte prikaz mape po zemljama (kliknite na ime zemlje da biste vidjeli kartu: Bugarska, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija).

Među popustima koji su dostupni uz karticu naći ćete i popuste na ulaznice, putovanja, smještaj, hranu, proizvode i usluge (pogledajte listu ispod). Doprinesite očuvanju kulturne baštine i njenog jedinstvenog okruženja šetanjem ili vožnjom bicikla po pejzažima Kulturnih Ruta. U svakom slučaju, to je najbolji način da ih doživite!

Da li ste spremni da krenete na svoje kulturno putovanje?

Ko i na koji način može naručiti karticu?

Specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Savjeta Evrope mogu dobiti svi mladi uzrasta 13-29 godina, a dobija se vrlo jednostavno – u samo par koraka! Možeš je naručiti putem kontakt forme na veb sajtu, zvaničnih EYCA profila na društvenim mrežama, popunjavanjem kontakt padataka na poleđini flajera ili putem mejla: info@omladinskakartica.me.

Kako preuzeti karticu?

Karticu možeš preuzeti uz prateći dokument (lična karta/pasoš) na sledećim mjestima: Podgorica (Ministarstvo sporta i mladih, Ul. Svetlane Kane Radević br. 3, svakog radnog dana u periodu 12-14h) Tivat (Opština Tivat, Trg Magnolije, svakog radnog dana u periodu 7-15h) Herceg Novi (Opština Herceg Novi, Trg Maršala Tita br. 2, svakog utorka i četvrtka u periodu 9-12h) * Kartica je validna isključivo kada nalijepite fotografiju veličine 2 x 2.5 cm na karticu.

Ko stoji iza svega ovoga?

Ovo specijalno izdanje Evropske omladinske kartice nastalo je iz saradnje između EYCA organizacije i Routes4U . Najnovija saradnja sprovodi se kroz zajednički program Savjeta Evrope i Evropske Unije. Routes4U ima za cilj podsticanje regionalnog razvoja kroz Kulturne Rute Savjeta Evrope u skladu sa makroregionalnim strategijama Evropske Unije. Ukratko, ove strategije omogućavaju zemljama koje se nalaze u istoj regiji da se zajednički pozabave i pronađu rešenja za probleme ili da bolje iskoriste zajednički potencijal. Specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Savjeta Evrope djelimično pokriva područje Strategije Evropske Unije za Dunavsku regiju (EUSDR).

ZAPRATI NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA