Objavljeni video snimci na temu digitalizacije - EYCA

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Na linku možeš pronaći sva mjesta gdje možeš preuzeti EYCA karticu.

Objavljeni video snimci na temu digitalizacije

15.06.2022

Početkom februara u okviru projekta e-Services4ME raspisan je konkurs za izbor najboljihscenarija za video formu koja će prikazati kako mladi vide digitalizaciju i korišćenje e-usluga u Crnoj Gori.


Nakon pristiglih scenarija, stručni žiri koji su činili predstavnici NVO Centar za omladinsku edukaciju i NVO Gnijezdo (NEST Coworking) izabrali su četiri najkvalitetnija koja su nagrađena i čija se ekranizacija desila krajem maja.


Kroz interesantne tekstove, mladi su pokazali da je svaki član društva potencijalni pokretač digitalizacije, kao i da stariji često smatraju da mladi online svijet koriste isključivo za zabavu, međutim ukoliko naiđu na neki administrativni problem koji se može riješiti online, mladi su ipak ti koji preuzimaju glavnu ulogu i pomažu starijim sugrađanima.


Takođe, sva četiri snimka ukazuju na to da ukoliko budemo više koristili e – usluge uštedjećemo svoje vrijeme i dobru volju koja nam se može izgubiti čekajući na šalterima, u redovima.


Video snimke možete pogledati u nastavku:


Link 1

Link 2

Link 3

Link 4


"Ono što smo mogli zaključiti iz pristiglih scenarija jeste da su upravo mladi ljudi - oni koji mogu doprinijeti razvoju digitalizacije, tako što će svojim vršnjacima ili starijim članovima porodice prenijeti novosti o e-uslugama koje oni koriste, a pokazale su se kao efikasne", naveli su iz NVO Centar za omladinsku edukaciju i NVO Gnijezdo (NEST Coworking).