Futureproof - aplikacija za otkrivanje idealnog zanimanja - Eyca

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Futureproof - aplikacija za otkrivanje idealnog zanimanja

21.06.2021

Oko 60 posto mladih u Evropi zabrinuto je za svoju budućnost i karijeru nakon pandemije, dok polovina njih nije sigurna koja će zanimanja postojati u budućnosti i plaši se da nema potrebne vještine i kvalitete za uspjeh, pokazalo je novo istraživanje Deutsche Telekoma sprovedeno među mladima između 16 i 26 godina.


Deutsche Telekom, čiji je Crnogorski Telekom dio, zbog toga želi da kroz projekat „Futureproof“ bude uz Generaciju Z kako bi ih usmjerio ka uspješnoj budućnosti, a inicijativu je podržala i sedmostruka dobitnica GRAMMY nagrade Billie Eilish. Projekat je baziran na besplatnoj web aplikaciji za profesionalnu orjentaciju mladih  dostupnoj i na našem jeziku.


Futureproof“ je platforma za podršku koja je razvijena kako bi pokazala ogromni potencijal Gen Z i podstakla ih da prepoznaju karijere i zanimanja budućnosti, kao i da otkriju vještine za koje možda ne znaju da ih imaju. Platforma je razvijena u saradnji s predstavnicima Gen Z i stručnjacima za razvoj profesionalnih vještina, a ima za cilj povezivanje mladih sa uspješnim vršnjacima kako bi pronašli inspiraciju i podršku.


„Budućnost je neizvjesna“, kazala je Billie Eilish, „ali me inspiriše ono što je naša generacija sposobna da uradi uprkos različitim izazovima koji su pred nama.“


„Generacija Z, dakle mladi do 26 godina starosti, ulaze u svijet rada koji su iz temelja promijenili kovid pandemija i digitalna transformacija. Zato smatramo da je odgovornost svih nas da im pomognemo da se snađu u novim okolnostima i prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju. Takođe, vjerujemo da je jednako važno da ih podstaknemo na razmišljanje i razgovor o karijeri – na taj način mogu otkriti zanimanja za koja do sada nisu znali da postoje, ali i da upravo ono u čemu trenutno uživaju i što rade sa strašću mogu pretvoriti u karijeru. Želimo da im pokažemo da kada imaju strast, imaju i budućnost, a istraživanje mogu da započnu preko Telekomove aplikacije https://futurefeed.telekom.com/me-ME“, kazala je Gordana Spahić, rukovodilac za brend menadžment u Crnogorskom Telekomu.


Za razliku od postojećih alata, „Futureproof“ aplikacija zauzima jedinstvenu perspektivu Generacije Z, identifikujući ključne trendove i promjene na tržištu rada, pružajući uvide kroz personalizovano iskustvo. Uz aplikaciju, projekat „Futureproof“ sadrži i korisne savjete stručnjaka Deutsche Telekoma o tome kako napisati kvalitetan CV, kako se pripremiti za razgovor za posao i unaprijediti svoj profil na društvenim mrežama.


Dio inicijative je i kratki film koji poziva mlade da odaberu utopiju umjesto distopije i motiviše ih da vjeruju da ih njihova strast može odvesti tamo gdje žele. Film koji je kreirala agencija Saatchi & Saatchi iz Londona šalje poruku digitalnog optimizma, nagovještavajući mladima da se prilike za profesionalnu karijeru mogu razviti iz onoga što trenutno rade sa strašću. Smješten u 2021. godinu, film kroz niz naučno-fantastičnih kadrova nudi Generaciji Z viziju budućnosti koja pokazuje kako se oni (i svijet oko njih) mijenjaju ako slijede svoje strasti. U režiji Rolla Jacksona, serija vinjeta budućnosti uvodi duh nade i različitih mogućnosti uz savremeni omaž naučnoj fantastici.. Kampanja će biti predstavljena na nizu digitalnih i društvenih medija usmjerenih na Gen Z, uključujući Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok i Spotify.