Crnogorski Telekom poziva volontere da prijave projekte - EYCA

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Na linku možeš pronaći sva mjesta gdje možeš preuzeti EYCA karticu.

Crnogorski Telekom poziva volontere da prijave projekte

21.07.2022

Generacija Z, koju čine mladi do 26 godina, veoma je posvećena volontiranju i aktivizmu, pokazuje globalno istraživanje medijske kompanije VICE Media Group. Čak 82% mladih na globalnom nivou bavi se aktivizmom i propagira ciljeve i vrijednosti koje su im važne, i na to ih motivišu zajednica, prijatelji i porodica. Volontiranje je način da te vrijednosti pretoče u akciju, a Gen Z volontira više nego ijedna generacija prije njih.


Kako bi im olakšao organizovanje, dijeljenje znanja i dobijanje podrške, Deutsche Telekom, čiji je Crnogorski Telekom dio, predstavlja #WhatWeValue – besplatnu, globalnu digitalnu platformu za volontere. Platforma je dostupna i na našem jeziku preko linka https://whatwevalue.telekom.com/me-ME/, pa i volonteri iz Crne Gore mogu predstaviti svoje projekte i dobiti podršku Deutsche Telekoma u skladu sa svojim potrebama.


Pristup platformi je besplatan, a otvorena je za volonterske projekte čiji su lideri starosti od 18 do 30 godina i dolaze iz zemalja u kojima posluju članice Deutsche Telekom Grupe, među kojima je i Crna Gora. Projekti koji ispunjavaju propisane uslove, koji se mogu pronaći na stranici https://whatwevalue.telekom.com/me-ME/, biće verifikovani i pojaviće se na platformi. Kategorije su raznovrsne i među njima su rodna, socijalna i rasna jednakost, prava OSI, klimatske promjene, urbana regenracija, mentalno zdravlje, migracija..


Nakon verifikacije, projekt lideri dobiće Value NFT – POAP NFT koji im daje pristup dodatnom korisnom sadržaju, uključujući i pristup Discord grupi i žive razgovore sa međunarodnim stručnjacima za volontiranje među kojima su Bart Staszewsk i Jacqueline Azah. POAP (Proof of Attendance Protocol) NFT nema negativan uticaj na okolinu, a ovaj projekat ima za cilj i da transformiše NFT-eve ih iz nečeg što se kupuje iz lične koristi u virtuelnom svijetu u nešto što može da se zaradi kroz kolektivni benefit u stvarnom svijetu.


„Gen Z je globalno izuzetno osviještena i aktivistički orjentisana generacija, a volonterizam je najbolji primjer kako ti mladi ljudi koriste tehnologiju da se povežu i pokrenu akcije u društvu kako bi promijenili naše živote nabolje. To je ono što u Telekomu zovemo digitalnim optimizmom, i kroz #WhatWeValue platformu nastavljamo da pokazujemo posvećenost vrijednostim ai ciljevima Gen Z, a ovog puta koristimo web3 tehnologije i digitalne alate koji su njima važni kako bismo se još čvršće povezali."


Platforma #WhatWeValue dio je niza aktivnosti koje Telekom sprovodi za osnaživanje mladih kroz korišćenje digitalnih tehnologija. Najprije smo kroz projekat „Futureproof“ predstavili besplatnu web aplikaciju za otkrivanje idealnog zanimanja i profesionalnu orjentaciju mladih, takođe dostupnu na našem jeziku, a nakon toga smo kroz #WhatWeDoNext osvjetlili na koje načine Gen Z, prva generacija rođena i odrasla u digitalnom dobu, koristi tehnologiju za dobro ne samo sopstvene generacije već društva u cjelini“, kazala je Gordana Spahić, rukovodilac za razvoj proizvoda i brend menadžment u Crnogorskom Telekomu.


Podrška Telekoma za pokretanje promjena u stvarnom svijetu


Jednom kada se pojave na #WhatWeValue platformi, onlajn zajednica može lajkovati, dijeliti i pratiti projekte, što utiče na ukupno rangiranje i poziciju projekata na listi. Na platformi se već sada nalazi gotovo 100 različitih projekata iz više od 10 zemalja, a Telekom će tokom narednih 12 sedmica podržati 6 vodećih projekata.


To će funkcionisati tako što će na kraju svakog mjeseca dva „najvrednija“ projekta, odnosno projekta koja su imala najviše interakcija, dobiti podršku Deutsche Telekoma kako bi dodatno pojačali njihov uticaj i olakšali realizaciju. U istom periodu, biće održan niz aktivnosti i događaja na društvenoj platformi Discord, kao i niz inspirativnih govora i predavanja na temu volontiranja.


Više detalja o projektu dostupno je na stranici https://whatwevalue.telekom.com/me-ME/