Besplatna prilika za sve osnovce i srednjoškolce – otvorene prijave za projekat “Moje buduće STEM zanimanje” - Eyca

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Besplatna prilika za sve osnovce i srednjoškolce – otvorene prijave za projekat “Moje buduće STEM zanimanje”

24.05.2021

Kompanija doMEn, registrar crnogorskog nacionalnog domena .ME, pokrenula je društveno odgovorni projekat “Moje buduće STEM zanimanje” namijenjen mladima uzrasta od 13 do 19 godina. Priliku da se, kroz razgovor sa stručnjacima i posjetama kompanijama upozna sa STEM oblastima (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) dobiće mladi koji se do 30. maja prijave za učešće u projektu preko jednostavnog prijavnog formulara koja se nalazi na ovom linku.


Cilj projekta “Moje buduće STEM zanimanje” jeste upoznati mlade, primarno osnovce i srednjoškolce, sa zanimanjima iz oblasti STEM-a i domaćim kompanijama koje se bave novim tehnologijama i inženjerstvom. Ovaj jedinstveni projekat, koji je u Crnoj Gori pokrenula kompanija doMEn, kroz edukativni sadržaj pružiće mladima priliku da se upoznaju sa različitim zanimanjima i mogućnostima kako mogu graditi svoju karijeru. Jedan od izazova uzrokovan pandemijom korona virusa – nedostatak sajmova i konferencija koje se tiču razvoja karijere i zapošljavanja, pokušaće da prevaziđu ovim edukativnim sadržajem i uključe tinejdžere iz svih regija Crne Gore.


Mladi bi učestvovali na način što bi tokom jednog dana imali priliku da posjete preduzeće ili stručnjaka iz neke STEM oblasti i upoznaju se sa njegovim zaduženjima i aktivnostima tokom tog dana. Na kraju radnog vremena, imaju priliku da ga intervjuišu i pitaju sva zanimljiva pitanja koja tinejdžeri u tom periodu mogu imati, a odnose se na to kako izgraditi karijeru u toj oblasti.  Učešće u projektu besplatno, te da će za učesnike projekta svi troškovi biti pokriveni. Onima koji dolaze iz različitih regija do određene kompanije, biće obezbijeđen prevoz i pokriveni svi ostali troškovi, čime se podstiču mlade iz svih gradova Crne Gore da se uključe u projekat.


Posjete kompanijama biti snimane i u formi intervjua objavljivane na platformi YouTube. Video format je odabran zbog svoje široke dostupnosti, kao i zbog toga što predstavlja medijum koji mladi već koriste za usvajanje znanja. Uz to, posljednjih nekoliko godina, društvene mreže stavljaju akcenat na video sadržaj, čime bi materijal predstavljen na ovaj način imao potencijal za veći doseg od bilo koje druge forme koja bi mogla biti iskorištena za distribuciju informacija. Mogućnost da prva bude učesnica projekta koja će mladima prikazati kako projekat izgleda dobila je Anastasija Šovran, a kako je njoj bilo u posjeti arhitektici Dijani Vučinić, mladi mogu pogledati u prvom objavljenom videu u ovom projektu.


Implementator projekta je nevladino udruženje “Digitalizuj.Me” – digitalna zajednica koja nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju. 


Kompanija doMEn godinama ulaže napore kako bi crnogorskom društvu, a posebno mladima, približila koncept novih tehnologija i onlajn svijeta i time ojačala lokalnu zajednicu. U prethodnih jedanaest godina, koliko kompanija postoji, uložila je preko milion eura u društveno odgovorne aktivnosti. U periodu pandemije izazvane korona virusom tokom 2020. godine, pomogla je crnogorsku privredu i zdravstveni sistem sa preko 100.000 eura, a isto toliko opredijeljeno je za društveno odgovorne aktivnosti koje će biti sprovedene u 2021. godini. Više informacija o društveno odgovornim projektima u Crnoj Gori nalazi se na sajtu www.stemedukacija.me