Aktivni mladi za ljepšu zajednicu – akcija čišćenja javnih površina zajedno sa Inom Crna Gora i NVO Gnijezdo - EYCA

Preuzmi svoju EYCA karticu

Zgrabi priliku! Apliciraj za NLB & EYCA Frendi debitnu karticu i uživaj u još više povoljnosti.

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom (koristimo SendinBlue platformu), u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Da li si siguran da ne želiš naručiti i NLB & EYCA Frendi debitnu karticu?

Nisam

Jesam

Tvoja digitalna EYCA kartica je spremna za korišćenje!

Preuzmi EYCA App na PlayStore ili AppStore prodavnici i besplatno se registruj, koristeći tvoj EYCA serijski broj :


Ukoliko želiš preuzeti i svoju fizičku EYCA karticu, neophodno je da posjetiš naše najbliže distributivno mjesto, a spisak se nalazi na linku.

Aktivni mladi za ljepšu zajednicu – akcija čišćenja javnih površina zajedno sa Inom Crna Gora i NVO Gnijezdo

15.05.2024


U okviru Dana dobrih djela koji organizuje ADP – Zid, u petak 17. maja, projektni tim Evropske omladinske kartice, zajedno sa EYCA volonterima i ambasadorima, zaposlenima INA Crna Gora, te volonterima i ambasadorima organizacija Zeleni talas i NVO Gnijezdo organizuju veliku akciju sakupljanja otpada sa javnih površina.

Ova aktivnost realizuje se uz podršku “Čistoća doo - Podgorica”, a tom prilikom biće sakupljene plastične flaše i limenke koje će biti odnesene na reciklažu, kao i drugi sitniji otpad iz područja u okolini Manastirske ulice u Dajbabama. 

Akcija čišćenja javnih površina organizuje se i u sklopu Evropske nedelje mentalnog zdravlja, kako bi se kroz boravak na otvorenom, uz fizičku aktivnost i dobra djela za svoju zajednicu promovisalo mentalno zdravlje mladih, te zdravi stilovi života.

“Značaj ovakvih akcija je višestruk, ne samo jer promovišemo aktivizam mladih i podstičemo svijest o važnosti očuvanja životne okoline, već i dajemo priliku mladima da direktno vrate zajednici i time njeguju zdrave vrijednosti poput zajedništva, solidarnosti i brige o svojoj okolini”, istakao je Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju koja od 2018. implementira projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih. 

“Mi u Ini Crna Gora duboko vjerujemo u važnost vraćanja zajednici te očuvanje prirode i njenih resursa. Čistiji okoliš nije samo pokazatelj vrijednosti jednog društva, već važan korak u napredovanju čitave zajednice. Dužnost velikih kompanija poput naše je da ovakvim aktivnostima povećamo svijest o važnosti prikupljanja i reciklaže otpada jer time činimo bolje ne samo za sebe, već i za sve oko nas.“ dodao je Matija Cegledi, izvršni direktor INA Crna Gora

“Raduje nas što vidimo da sve veći broj organizacija i kompanija prepoznaje važnost ovakvih akcija i time aktivno doprinosi očuvanju životne sredine, ali i sortiranju i recikliranju otpada. Ponosni smo što će ova akcija okupiti veliki broj mladih ljudi, jer duboko vjerujemo da se dobre navike stiču u mladosti i da se time osigurava njihova dugovječnost”, rekla je Jelena Rakčević, programska koordinatorka NVO Gnijezdo

Aktivnosti poput ove su sada već tradicija u okviru projekta Evropske omladinske kartice (EYCA), a važnost istih prepoznaje i sve više partnera iz privatnog, civilnog i akademskog sektora koji su učestvovali u prethodnim sličnim aktivnostima. Time se šalje jasna poruka cijeloj zajednici – mladi imaju podršku da grade svijet na zdravijim i održivijim principima!