Opština Tivat - EYCA

Preuzmi svoju EYCA karticu

Zgrabi priliku! Apliciraj za NLB & EYCA Frendi debitnu karticu i uživaj u još više povoljnosti.

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom (koristimo SendinBlue platformu), u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Da li si siguran da ne želiš naručiti i NLB & EYCA Frendi debitnu karticu?

Nisam

Jesam

Tvoja digitalna EYCA kartica je spremna za korišćenje!

Preuzmi EYCA App na PlayStore ili AppStore prodavnici i besplatno se registruj, koristeći tvoj EYCA serijski broj :


Ukoliko želiš preuzeti i svoju fizičku EYCA karticu, neophodno je da posjetiš naše najbliže distributivno mjesto, a spisak se nalazi na linku.

Opština Tivat

cover
Opština Tivat
Opština Tivat
Trg Magnolija br. 1
Tivat
info@opstinativat.me
032 661 300
cover

O porijeklu imena Tivat postoje tri različita mišljenja. Prema prvom, naziv Tivat izveden je od imena ilirske kraljice Teute koja je jedno vrijeme imala prijestonicu u Risnu, a možda i ljetnikovce u blizini današnjeg Tivta. Po drugom mišljenju naziv bi mogao biti izveden od imena hrišćanskih svetaca kao što su Sanctus Theodorus, Theodosius, Theodotus, Theodulus ili srednjovjekovnog (XII v.) Theudo, Teodo. Treće mišljenje iznijeto je vrlo kratko i bez većih obrazloženja. Po tom mišljenju naziv potiče od keltske riječi "touto" što znači grad.


Tivat se nalazi u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva, na jugozapadnim padinama brda Vrmac (765m). Nasuprot se proteže tivatski zaliv koji ujedno predstavlja i najveći od četiri zaliva u Boki Kotorskoj. Ima 14 013 stanovnika.


Zahvaljujući atraktivnom položaju u Bokokotorskom zalivu, skrovitim i ušuškanim uvalama, poluostrvu Prevlaka i ostrvu Sveti Marko, luksuznoj marini za mega jahte “Porto Montenegro”, novom turističkomm gradu Luštica Bay, te poznatoj plaži Pržna, kao i ostalim investicionim projektima (Qatary Diar), Tivat je upisan u turističke karte kao svjetska atraktivna turistička i nautička destinacija.


U Opštini Tivat djeluje Sekretarijat za društvene djelatnosti koji u svojim nadležnostima ima za sljedeće:


- staranje o unapređenju života mladih opštine, učestvovanje u donošenju i realizaciji lokalnih akcionih planova i drugih dokumenata koji se odnose na oblasti koje se tiču mladih i njihovom učešću u lokalnoj zajednici; podsticanje i praćenje programa omladinskih organizacija, poslovi koji se odnose na organizaciju manifestacija mladih, aktivnosti u vezi kreativnog korišćenja slobodnog vremena djece i omladine, podsticanje i davanje podrške projektima koji su usmjereni na vannastavne aktivnosti djece i omladine / kampovi, likovne kolonije, takmičenja


- stvaranje uslova za razvoj i unapređenje sporta djece, omladine i građana, podsticanje sportske aktivnosti kao i razvijanje međuopštinske sportske saradnje, podsticanje i pomaganje školskih sportskih društava stvaranjem organizacionih, prostornih finansijskih, stručnih i drugih uslova za njihov rad; organizovanje sportskih manifestacije od opštinskog značaja, poslovi koji se odnose na organizaciju rada javnih ustanova u ovoj oblasti čiji je osnivač opština i upravni nadzor nad njihovim radom.


Opština Tivat - Sekretarijat za društvene djelatnosti predstavlja primjer dobre prakse u Crnoj Gori kada je riječ o mladima. Ova Opština je prva Opština koja je po Zakonu o mladima usvojila četvorogodišnju opštinsku Strategiju za mlade sa akcionim planom.


Evropska omladinska kartica (EYCA) za sve mlade (13-29) u Tivtu izdaje se u Sekretarijatu za društvene djelatnosti u periodu 9-11h, svakog radnog dana.

Ostali partneri