Opština Herceg Novi - EYCA

Preuzmi svoju EYCA karticu

Zgrabi priliku! Apliciraj za NLB & EYCA Frendi debitnu karticu i uživaj u još više povoljnosti.

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom (koristimo SendinBlue platformu), u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Da li si siguran da ne želiš naručiti i NLB & EYCA Frendi debitnu karticu?

Nisam

Jesam

Tvoja digitalna EYCA kartica je spremna za korišćenje!

Preuzmi EYCA App na PlayStore ili AppStore prodavnici i besplatno se registruj, koristeći tvoj EYCA serijski broj :


Ukoliko želiš preuzeti i svoju fizičku EYCA karticu, neophodno je da posjetiš naše najbliže distributivno mjesto, a spisak se nalazi na linku.

Opština Herceg Novi

cover
Opština Herceg Novi
Opština Herceg Novi
Trg Maršala Tita br. 2
Herceg Novi
kultura.lazarevic@hercegnovi.me
031 321 052
cover

Još od srednjeg vijeka, kada je osnovan, Herceg Novi predstavlja vrata Boke Kotorske, istorijsko i kulturno središte koje su mnogi narodi željeli nazvati svojim. Zbog izuzetno atraktivne lokacije grad je od svog osnivanja 1382. godine doživio mnoge prevrate, koji su zaslužni za današnje bogatstvo i raznolikost spomenika kulture koje u njemu vidimo.

Danas možete šetati zidinama i stepenicama, posjetiti građevine koje su tokom proteklih vijekova gradili Otomansko carstvo, Austougarska monarhija, Mlečani, Španci i narodi sa naših prostora.


Od Starog grada kao jedinstvene arhitektonske cjeline, preko tvrđave Forte Mare koja je kandidat za upis na UNESCO listu svjetske kulturne baštine, do Gradskog muzeja, tvrđave Španjola, brojnih vjerskih objekata izuzetne ljepote i vrijednosti – kulturno istorijska baština Herceg Novog ostaviće vas bez daha. Uz to, oko će vam milovati prirodne ljepote plavog Jadrana i zelenog Orjena, našeg parka prirode.


Herceg Novi je grad - inspiracija. Mnogi umjetnici u njemu su našli mjesto koje oplemenjuje ideje i izoštrava misli. Njegoš je u njemu sticao prva znanja, Nobelovac Ivo Andrić podigao sa suprugom Milicom jedinu svoju kuću, u njemu su boravili Lubarda, Tošković, Dado Đurić, Živko Nikolić, Stevan Raičković, Dušan Kostić, Mihailo Lalić, Zuko Džumhur.


Posjeta Gradskom muzeju je poseban doživljaj, jer se on nalazi u palati, zadužbini nekadašnjeg gradonačelnika Mirka Komnenovića. Otvorena je Njegoševa škola, posvećena periodu kada je crnogorski vladika, pjesnik i filozor učio u našem gradu, kao i isoko tehnološki centar za posjetioce na Kanli Kuli, gdje zahvaljujući . digitalnim tehnologijama možete vizuelno da doživite burne istorijske događaje.


Herceg Novi je jedini grad u Crnoj Gori koji ima festival opere i stripa, a uz sve one tradicionalne manifestacije nastojimo da stalno obogaćujemo kulturnu ponudu novim sadržajima, kakav je recimo street art festival. Sve pomenuto govori o našem pravcu razvoja, u čijem fokusu su turizam, kultura i obrazovanje.


Omladinska politika Opštine Herceg Novi fokusirana je na aktivno učešće mladih u životu grada, edukaciju i kreiranje optimalnih uslova za puni razvoj njihovih potencijala. Sprovodi je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.


O ozbiljnom pristupu ovoj temi govori činjenica da je nedavno usvojena opštinska Strategija za mlade, što je prvi dokument ovog tipa za Herceg Novi. Osim toga, usvojen je Akcioni plan za njeno sprovođenje, a u toku je izrada Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja, koji će biti jedan od prvih u Crnoj Gori.


Posebna briga o djeci i mladima se, pored kreiranja okvria za djelovanje, ogleda kroz brojne aktivnosti i projekte, kao što su: obezbjeđivanje poklona za novorođenčad, kupovina udžbenika za sve učenike prva četiri razreda osnove škole, učešće u rekonstruisanju objekata vaspitno-obrazovanih ustanova, besplatan prevoz đacima iz prigradskih naselja i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji, organizovanje besplatnih edukativnih programa, podrška štampanju školskih listova i prilikom odlaska učenika na takmičenja, opštinske diplome i prigodni pokloni najuspješnijim učenicima, studentske stipendije, nagrada za najboljeg studenta grada, podrška obrazovanju darovitih učesnika i studenata.


Učešće u projektu Evropska omladinska kartica je još jedan korak za mlade ljude u Herceg Novom, kako bi bili ohrabreni da postanu aktivni građani, agenti solidarnosti i nosioci pozitivnih promjena u svojim zajednicama.


Evropska omladinska kartica (EYCA) za sve mlade (13-29) u Herceg Novom izdaje se u Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje u periodu 9-11h, svakog radnog dana.

Ostali partneri