"/>
U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.
SHARE:
29.06.2020.
Završen Podgorica Movie Time

 

U okviru završne aktivnosti projekta "Podgorica Movie Time", u petak veče u oslikanom amfiteatru, kod Moskovskog mosta u Podgorici održano je filmsko veče “Take a Movie break” i prikazan je film "Grudi" u režiji Marije Perović.

 

Prije projekcije filma, publici su se obratili Ivan Popović, savjetnik u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada i Jugoslav Radović, predsjednik NVO “Centar za omladinsku edukaciju”, koja je u saradnji sa NVO “Crnogorski filmski festival” organizovala ovu aktivnost, uz podršku Glavnog grada Podgorice, u okviru #ReLOaD programa.

 

Opšti cilj projekta bio je razvoj kulture na teritoriji Glavnog grada – kroz realizaciju programa koji su podstakli kulturnu raznolikost unapređenjem filmske pismenosti i razvojem publike. Cilj je bilo upoznati mladu publiku sa savremenim trendovima u evropskoj kinematografiji, kao i sa filmskom baštinom Crne Gore. Promovisan je film kao umjetnost koja ima značajan uticaj na razvoj ličnosti, formiranje vrijednosnog sistema, identiteta, intelektualno sazrijevanje i razvoj mladih.

 

Od početka realizacije projekta, organizovano je devet filmskih večeri, prije svega iz crnogorske, pa onda i evropske kinematogarfije, u cilju edukacije, ali i promocije nacionalne kinematografije i nekomercijalnog, evropskog filma, kao i svjetske dokumentarne produkcije. Takođe, izrađena je i publikacija “Filmska umjetnost i mladi u Podgorici”, koja se može pronaći na društvenim mrežama projekta Podgorica Movie Time.

 

Svaki događaj pratila je diskusija sa crnogorskim filmskim umjetnicima koji su sa mladima razgovarali o filmu, kao i svim fazama koje postoje u izradi jednog ostvarenja, dok su Fimski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka ustupili filmove za projekcije širom omladinskih klubova u Podgorici.

 

Film “Grudi” u režiji Marije Perović je nastao po predlošku nagrađivane serije “Grudi” i predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije - Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i potporu Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra. Film je imao svjetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi - Montenegro Film Festival, a dobitnik je Specijalnog priznanja žirija na Filmskom festivalu “Seanema” u Ulcinju. Takođe, prikazan je na Filmskom festivalu u njemačkom gradu Kotbusu, festivalu Valjevski filmski susreti...

Nakon filma podgoričkoj publici obratila rediteljka filma marija Perović koja je pričala o nastanku filma, ideji, scenariju, premijeri, festivalima, o edukativnoj poruci koju nosi - prevenciji karcinoma dojke.

 

Uzimajući u obzir realne kapacitete prstora za projekciju filma, kao i aktuelne mjere NKT-a povodom pandemije COVID 19, ulaz je bio omogućen za samo 50 posjetilaca, uz obavezno nošenje zaštitne maske,poštovanje socijalne distance između mjesta za sjedenje od dva metra i dezinfekciju ruku na ulazu.

 

Filmsko veče je realizovano u okviru završne aktivnosti projekta "Podgorica Movie Time" koji zajedno realizuju NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i NVO “Crnogorski filmski festival”, u okviru #ReLOaD programa.

 

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Glavni grad Podgorica, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Tivat.