U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice.
Uz to, ovom prijavom je korisnik svojevoljno dao pravo NVO "Centar za omladinsku edukaciju" da koristi lične podatke u svrhu informisanja korisnika o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i komunikaciju sa korisnicima u cilju unaprijeđenja usluge.
SHARE:
25.04.2019.
Slikaj i aktiviraj me!

„Promjena okoline na bolje u svakom pogledu“ – ta nas je ideja vodila pri osmišljavanju ove ozbiljne igre.

Ovo su osnovne stvari koje treba da znaš ukoliko želiš da učestvuješ u MAG ozbiljnoj igri i boriš se za titulu "MAG", kao i neke od nagrada koje smo obezbijedili. Igra traje sedam dana u periodu od 6. do 12. maja 2019. godine

Probleme smo podijelili u tri kategorije u okviru kojih se u toku Nedjelje aktivizma možeš boriti za titulu "MAG".

Zeleni MAG #ZeleniMAG - problemi u vezi sa zaštitom životne sredine; možeš da prijaviš npr. bacanje smeća van za to namjenjenih mjesta, uništavanje zelenila i mobilijara (klupe, sprave za sport i igru, kante za smeće i slično) u parkovima, nelegalna sječa šuma, paljenje guma i ostalog materijala, odlaganje šuta gdje mu nije mjesto, svako zagađivanje okoline, ugrožavanje životinja itd.

CrveniMAG #CrveniMAG – problemi u vezi sa saobraćajem; možeš da prijaviš npr. prolazak automobila ili prelazak pješaka kada je crveno na semaforu, nepropisno parkiranje i zauzimanje vozilima trotoara i zelenih površina, nepoštovanje saobraćajnih znakova, opasno ponašanje u saobraćaju, ugrožavanje pješaka/biciklista itd.

Žuti MAG #ZutiMAG - problemi potrošača; prijavljuješ kršenja prava potrošača ako primijetiš da je:istekao rok otisnut na proizvodu, ambalaža oštećena, loša higijena u objektu, jedna cijena istaknuta na rafovima a druga na kasi, dozvoljena kupovina alkohola i duvanskih proizvoda maloljetnicima, dozvoljeno klađenje maloljetnicima itd.

Ukoliko primjetiš da se nešto od navedenog dešava - fotografiši, osvoji poene, riješi problem – osvoji još više poena i učestvuj u igri za titulu "MAG". Dodatni bonus je što će tvoje slike postaći ostale da razmišljaju o sopstvenom ponašanju i o tome šta i oni mogu da urade.

Za detaljnije informacije pogledaj pravila igre!

Projekat realizuje grupa mladih u koordinaciji Građanske alijanse, a uz podršku Ministarstva sporta i mladih.