U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice.
Uz to, ovom prijavom je korisnik svojevoljno dao pravo NVO "Centar za omladinsku edukaciju" da koristi lične podatke u svrhu informisanja korisnika o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i komunikaciju sa korisnicima u cilju unaprijeđenja usluge.
SHARE:
06.04.2019.
Saradnjom država Jadransko-jonske inicijative do boljih uslova za mlade

Ministarstvo sporta i mladih, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, organizovalo je Konferenciju posvećenu jačanju jadransko-jonske saradnje u oblasti omladinske politike. Konferencija je okupila 50 predstavnika država Jadransko-jonske inicijative, međunarodnih i regionalnih organizacija, domaćih institucija i nevladinih organizacija.

Ministar Janović je ocijenio da je crnogorsko predsjedavanje Inicijativom, koja promoviše ekonomski i društveni rast u regionu, kao i evropsku integraciju Zapadnog Balkana, za Crnu Goru od posebne važnosti. “Kroz ostvarivanje bliske saradnje sa državama regiona kao i državama članicama Evropske unije, Crna Gora aktivno učestvuje u definisanju prioriteta koji su od značaja za cijeli jadransko-jonski region. U svim oblastima od zajedničkog interesa na regionalnom nivou, treba istrajno i posvećeno raditi na unapređenju uslova i stvaranju prilika za mlade ljude”- kazao je Janović.

NJ.E ambasadorka Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Maryse Daviet istakla je da OEBS prepoznaje značaj rada sa mladima i vrlo važnu ulogu koju oni imaju u izgradnji mirnog i bezbjednog okruženja.

Na Konferenciji su se po prvi put okupili predstavnici nadležni za oblast omladinske politike iz zemalja članica Jadransko-jonske inicijative, sa ciljem intenziviranja saradnje u spomenutoj oblasti. „Crnogorsko predsjedavanje Jadransko-jonskom inicijativom bilo je veoma uspješno i ovim putem želim da Vam čestitam na naporima koje ulažete u razvijanju partnerstava sa svim državama regiona“- kazao je NJ.E ambasador Fabio Pigliapoco.

Janović je zaključio da je upravo ovaj događaj bio prilika za razmatranje ključnih izazova i ostvarenih rezultata, kao i za razmjenu iskustava između država regiona u vezi sa unapređenjem položaja mladih.