U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice.
Uz to, ovom prijavom je korisnik svojevoljno dao pravo NVO "Centar za omladinsku edukaciju" da koristi lične podatke u svrhu informisanja korisnika o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i komunikaciju sa korisnicima u cilju unaprijeđenja usluge.
SHARE:
05.04.2019.
Predstavljen koncept - Youth Friendly City

U Tivtu je danas, simbolično u okviru dana Studenata, predstavljen projekat „Youth friendly City“, kao i “Evropska omladinska kartica - EYCA“ koji za cilj imaju poboljšanje statusa mladih u Crnoj Gori, osnaživanje mobilnosti mladih, promociju volonterizma i neformalne edukacije, umrežavanje NVO sektora i institucija, kao i turističke promocije naše zemlje u Evropi.

Predsjednik opštine, dr. Siniša Kusovac pozdravio je skup i istakao da ova kartica predstavlja asocijaciju mladih: “To predstavlja volonterizam, umrežavanje mladih, a nema bolje ni kvalitetnije dimenzije razvoja nego da na takav način da budte posvećeni mladima, da se što više druže i da što više komuniciraju. Svako to neformalno druženje mladih predstavlja jednu dimenziju gdje oni razvijaju svoje ideje i razmjenjuju mišljenja”. Tivat je identifikovan kao grad koji vodi računa o mladima i po njihovom mišljenju predstavlja pravi „Youth friendly City“, a ovaj projekat upravo podrazumijeva umrežavanje lokalne samouprave sa jedne, i Evropske omladinske kartice, sa druge strane.

“Želim posebno da se zahvalim Školskom brodu Jadran koji je ujedno i brend naše omladinske kartice. Mislim da Tivat, kao turistička destinacija, kroz ovakav dizajn kartice, govori više o našoj brizi za mlade i o tome da je lokalna samouprava uvijek bila uz mlade” - istakla je Darka Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Jugoslav Radović iz NVO "Centar za omladinsku edukaciju" pojasnio je da je ovaj projekat definisao Crnu Goru kao 37. državu članicu Evropske omladinske asocijacije: “U Crnoj Gori mladi mogu iskoristiti preko 120 popusta, kao i 70 hiljada popusta u Evropi. Zajedno sa opštinom Tivat radićemo na jačanju mobilnosti mladih, ali i promovisati našu zemlju kao turističku destinaciju. Moram naglasiti da je Tivat prvi EYCA grad u čitavom sistemu i pored osnovnih benefita, omogućili smo dodatne mogućnosti i obratili pažnju na jedan od najvećih problema a to je nezaposlenost mladih. Koristim ovu priliku da se zahvalim opštini Tivat na prepoznatom potencijalu ideje kako bi danas mladima omogućili sve benefite”.